21 Temmuz 2013 Pazar

Horlamada Radyofrekans

Horlama Cerrahisi (Yumuşak Damak Radyofrekansı) Bazı kişilerde horlamanın esas sebebi küçük dil ve yumuşak damağın titreşimidir. basit horlama tespitedilen ve esas sebep

küçük dil ve yumuşak damak sarkıklığı ve/veya büyüklüğü olan vakalarda küçük dile ve yumuşak damağa müdahale edilerek horlama sesi kesilmekte veya en azından kabul edilebilir seviyeye indirilmektedir.
Yumuşak damak ve küçük dil için birçok yöntem geliştirilmiştir. Genel anestezi altında dokunun kesilerek veya lazerle, koterle dokunun küçültülmesi mümkündür. Maalesef bunlar işlem olarak daha zordur ve özellikle de işlem sonrası bir haftasüren ciddi ağrılara sebep olmaktadır. Uzun vadede de boğazda geçmeyen kitle hissi uyandırabilmektedirler.
Son teknoloji olarak geliştirilen radyofrekans uygulaması, dokunun yüzeyine hasar vermeden ve çok kontrollü olarak (burada cihazın kalitesi de sorgulanmalıdır) yumuşak damakta gerginlik yaratarak ağrısız ve lokal anestezi ile 15 dakikada yapılabilen bir işlem olarak karşımıza çıkmaktadır
Radyofrekans yöntemi aslında radyo dalgaları ile kontrollü bir şekilde ısı oluşturulmasıdır ve özel geliştirilmiş cihazlar ile birçok cerrahide de kullanılabilirler. Bu teknik yumuşak damağın sadece içerisine ısı verdiği için yüzeydeki mukozaya hiç hasar vermemekte ve günümüzde en gelişmiş, en konforlu ve en güvenilir yöntem olarak kullanılmaktadır. Değişik cihaz modelleri de güvenlik konusunda kişilerin dikkat etmesi gereken bir diğer konudur.
Isı, doku yoğunluğu kontrol kalitesi değişen cihazlar da mevcuttur. Kişiler bunu hekiminden sorgulamalıdır. Radyofrekans ile yumuşak damağın içerisinde bir nedbe dokusu oluşturulur, bu doku bir korse gibi yumuşak damak ve küçük dilin aşırı sarkmasını engeller, titreşimini azaltır.
Uygulama yaklaşık 15 dakika süren kısa ve kolay bir işlemdir. Yumuşak damak lokal anestezik madde ile uyuşturularak gerçekleştirilir, işlem sırasında ağrı oluşmaz ve kişi aynı gün evine dönebilir. Bu bilgiler sizin rahat ve başarılı bir müdahale geçirmenize yardımcı olmak için hazırlanmıştır. Buradaki bilgiler ne o olursa olsun, herhangi bir sorunuz varsa, lütfen doktorunuzu arayarak sormaktan çekinmeyiniz.
İşlem İçin HazırlıkAç olmanız gerekmez. Aspirinden kaçınınız. İşlemden bir hafta önce ve sonrasında, aspirin ve onu ihtiva eden diğer ilaçlar kullanılmamalıdır. İşlem sonrası boğazda şişlik ve dolgunluk hissi olacaktır, çok hafif ağrı olabilir; bu durumda kanı sulandırmayan ağrı kesiciler kullanılacaktır. Ağrı olduğunda önerilen ağrı kesiciyi alınız. Aspirin veya onu ihtiva eden diğer ilaçlardan kullanmayınız, kanamaya yol açabilirler.
İşlem Sonrası İlk HaftalarSanki boğazınızda bir kitle varmış gibi hissedeceksiniz.
Fizik Hareket: Müdahaleden 72 saat sonra eski hareketlerinize dönebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder